Merg la vot pentru că mă interesează!

În urmă cu 5 ani nu-mi prea păsa ce se întâmplă în jurul meu. Aveam vreo 16 ani, eram în liceu și mi se părea absurd să-mi pierd o pauză ca să merg să votez președintele consiliului elevilor.

Între timp m-am schimbat! Acum sunt interesată de ceea ce este în jurul meu, ba chiar mai mult, mă interesează ce va fi în viitor.

Peste o săptămână sunt alegerile prezidențiale și pentru prima dată privesc cu seriozitate acest eveniment. Îmi doresc ca un număr cât mai mare de oameni să ia în serios alegerile, pentru că acest eveniment ne decide soarta în următorii 5 sau chiar mai mulți ani.

Ideal ar fi ca și tu să-ți faci vreme să mergi la vot, așa cum îți faci vreme de-o cafea cu prietenii, de mers la shopping sau de lenevit în fața unui serial. Scuza cu lipsa timpului nu e valabilă de data aceasta.

Apoi, ideal ar fi să analizezi puțin candidații la președenție. Pariez că nici măcar nu știi câți sau cine sunt ei. Îți ușurez eu munca și ți prezint în ordinea în care îi vei găsi pe buletinul de vot: 1. Kelemen Hunor (UDMR), 2. Klaus Iohannis (ACL), 3. Dan Diaconescu (PPDD), 4. Victor Ponta (Alianța Electorală PSD-UNPR-PC), 5. William Brînză (PER), 6. Elena Udrea (PMP), 7. Mircea Amariței (Prodemo), 8. Teodor Meleșcanu (independent), 9. Gheorghe Funar (independent), 10. Zsolt Szilagyi (PPMT), 11. Monica Macovei (independent), 12. Constantin Rotaru (Partidul Alternativa Socialistă), 13. Calin Popescu Tăriceanu (independent) și 14. Corneliu Vadim Tudor (PRM).

Acum că știi cine sunt, măcar așa cu numele, poți să cauți informații despre ei și despre planurile lor pe la alți bloggeri mai înfipți în politică, prin diverse ziare online, posturi tv sau pe unde crezi tu de cuvință, însă nu te limita la o singură sursă! 

Poți să arunci o privire pe pagina lor de facebook și tot o să-ți faci cât de cât o idee. Important e să mergi la vot și să nu o faci neinformat sau chiar mai rău, influențat de cadouri electorale și promisiuni false.

Mă bucur să văd vloggeri, bloggeri, persoane publice sau televiziuni care fac campanii prin care susțin și îndeamnă populația să meargă la vot. Dacă nu te-ai convins până acum că este important să mergi la vot, dă play la video-urile de mai jos:

Your email address will not be published. Required fields are marked *