Ce să mănânc azi?

Ce să mănânc azi?

Întrebarea asta mă chinuia aproape zilnic, însă de vreo 2 săptămâni de când sunt la Avrig nu mai sunt eu cea care se loveşte de întrebarea asta existenţială. Totuşi, parcă mi se face dor să gătesc. E una din activităţile pe care le fac cu mare plăcere, însă care uneori îmi dă bătăi de cap.

Cel mai important şi cel mai greu e să mă decid ce vreau să mănânc. În afară de momentele în care ştiu exact ce vreau, există două moduri în care iau această decizie:

1. mă uit prin frigider şi mă gândesc ce pot să gătesc cu/ pornind de la ingredientele pe care le am deja,

2.  mă uit pe net până găsesc ceva care să-mi facă poftă.

Indiferent ce decid arunc o privire şi pe blogul lui Adi Hădean sau pe cel al Jamilei în căutarea unei noi viziuni asupra reţetei pe care o ştiu. Deseori găsesc mici trucuri sau detalii care îmi uşurează munca şi care aduc un plus de gust mâncării.

Un exemplu este această salată de vinete nonconformistă pe care am găsit-o pe blogul lui Adi, sau reţeta video pas cu pas de eclere a Jamilei.

Pe viitor, mi-am propus să îmi achiziţionez un blender pe care să-l am la Cluj ca să pot încerca reţeta no bake cheesecake cu unt de arahide de pe blogul Mariei.

La final, te las cu amintirea primei mele supe de găluşte.
Deşi îmi place supa de găluşte, am evitat multă vreme să o fac de teamă să nu-mi iasă nişte ghiulele în loc de găluşte, dar operaţiunea a fost un real succes 🙂

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *