5 motive să vizitezi Cluj-Napoca în 2015

Acum câteva zile Andi Daiszler a pornit o leapșă în online-ul clujean pe care am primit-o și eu de la Spi-oana și pe care o voi da mai departe la Petru Dolhescu, Andrei Albu și Zăineasca. Fiecare trebuie să spună 5 motive pentru care-i musai ca lumea să viziteze Cluj-Napoca în 2015.

Cele 5 motive pentru care eu consider că prietenii mei din țară ar trebui să vina la Cluj anul ăsta le puteți citi mai jos 😀

1. The Golden Mile – Piezișă

După ce am văzut filmul The World’s End mie și lui Mircea ne-a trecut serios prin cap să facem un Golden Mile pe Piezișă și probabil că după ce scăpăm de facultate o să chiar punem asta în aplicare. Conceptul e simplu: într-o singură noapte faci un tur al tuturor barurilor de pe Piezișă și bei ceva cu alcool în fiecare. Câștigă cine poate să mai stea în ceva poziție dubioasă după ce iese din ultimul bar!

2. Te plimbi pe malul Someșului, dai mâncare la rațe în parcul Central și urci pe Cetățuie

Dacă bifezi punctul 1, a doua zi cu siguranță o să ai nevoie să-ți reîncarci forțele la o plimbare în aer liber. Pornești de pe malul Someșului și cu ocazia asta vezi și Cluj Arena și Sala Polivalentă. Treci prin parcul Central stai chill pe o bancă sau barcă, dai mâncare la rățuște și după urci pe Cetățuie ca să admiri priveliștea.

3. Mergi într-un local ca să încerci ceva nou

Orașul îți pune la dispoziție o mulțime de localuri frumoase, cu muzică bună și personal amabil.

Eu îți recomand Samsara Chillout & Teahouse dacă vrei să fumezi narghilea în șosete în timp ce stai tolănit pe saltele. Dacă nu te poți decide între ceva dulce sau ceva de băut du-te la Fabrica de Bere Ursus, comandă o tartă cu mere și înghețată de vanilie și o bere rece.  Saaau, dacă vrei să rămâi într-un registru clasic, du-te la Big-Belly pentru o shaorma cu pui crocant.

4. Fiecare zi e specială

Fie că-i vorba despre vreun ditamai festivalul, Electric Castle / Untold, fie că-i vreo seară de trivia sau un grup de oameni care încearcă să găsească o ieșire în Cluj-Napoca mereu o să găsești ceva interesant de făcut.  Ca să fi la curent cu evenimentele care au loc în oraș poți descărca Cluj City App.

5. Înainte să părăsești de tot zona Clujului mai ai două opriri de făcut

Dacă vrei să-ți testezi curajul, condiția fizică și skill-urile de condus pe drum neasfaltat abate-te puțin de la drum și mergi în Adrenalin Park. Sau dacă vrei o activitate care să nu fie atât de solicitantă vizitează Salina Turda.

 

Toate activiățile astea le poți face singur sau alături de prietenii pe care-i ai în oraș. N-ai niciun prieten în Cluj? E vremea să-ți faci alții noi cu Cluj Greeters – ghizii friendly care te duc în tururi neobișnuite.

Your email address will not be published. Required fields are marked *