Citisem eu undeva, de mult tare când nu eram în primii ani de liceu, că somnul e o activitate inutilă, dar necesară.
Şi cum săptămâna asta am fost tare ocupată cu workshopurile PRbeta şi cu facultatea, care din fericire nu a fost musai că a fost săptămâna cu puţine seminarii m-am cam certat cu somnul.
Despre workshopuri o să scriu zilele următoare, după ce se vor încheia.
Revenind la capitolul somn, mie nu-mi place de el şi lui nu-i place de mine. PUNCT!
În general îmi ajung 6 ore, dar zilele astea sunt certată cu el, ne ignorăm reciproc şi ne declarăm război! Nu-mi place să dorm mult, că am impresia că-mi pierd timpul şi că trece viaţa pe lângă mine, iar oamenii cărora în general le place să doarmă îmi par ciudaţi (eu nu-i înţeleg, ei nu mă înţeleg pe mine). Mi-e somn acum, “azi noapte” adică pe la 5 şi ceva AM, am reuşit să adorm şi plănuiam eu să mă trezesc la 8, dar am dormit până la 9, noroc cu alarma Denisei.
E 2:30 şi eu am chef de scris, de citit şi de gândit idei. Tocmai pentru idei vreau eu un carneţel frumos, cu foi de calitate şi linii şi pagini albe, vreau să fie ordine şi disciplină pe paginile dictando şi mâzgălituri pe paginile albe.
Mie nu-mi pasă de somn, aş fi preferat să nu existe, aş fi avut mai mult timp pentru orice… e inutil, dar necesar că multă vreme fără el mă face haotică, nu că nu aş fi deja.
Cu toată povestea asta cu somnul şi alarme pe care eu nu le aud, mi-am adus aminte de articolul acesta despre un site care calculează ora la care poţi să te trezeşti cel mai uşor, fără a fi irascibil şi urâcios. Algoritmul de calcul e relativ simplu, bazându-se pe faptul că somnul are 5 etape ( etapele 1 şi 2 sunt când abia aţipim şi încă e posibilă trezirea fără probleme, etapele 3 şi 4 reprezintă somnul profund, iar etapa 5 este cea în care visăm, numită REM – Rapid Eye Movement)
Azi testez şi eu, conform site-ului de care ziceam, sleepyti.me, dacă aş adormi în 10 minute la 2:45 m-aş trezi lejer la 8:45.
*Revin dimineaţă cu update:
M-am trezit la 8:40 AM, înainte să sune alarma. Pot spune că funcţionează metoda de calcul, cu toate că la început mi se părea bullshit, probabil ca voi încerca şi în noaptea asta să văd dacă rezultatele sunt aceleaşi.