Credibilitatea site-urilor de ştiri vs a blogurilor. Chestionar

După cum trădează titlul, azi o să scriu puţin despre credibilitatea site-urilor de ştiri şi a blogurilor.

Am observat cu toţii că tot mai multe ziare se mută pe net, e mai ieftin şi mai simplu. Reţelele sociale au devenit mici chioşcuri de ziare, dacă îţi place un articol îi dai like/share sau postezi un comentariu, orice ai face o să-ţi apară în timeline pe facebook iar prietenilor tăi o să le apară în news feed. La fel se întâmplă şi cu articolele care nu îţi plac, simţi automat nevoia să spui lumii ce tâmpenii s-au scris pe marginea unui subiect.

Viteza şi nevoia de exclusivitate influenţează calitatea presei online. Foarte puţini ziarişti mai verifică informaţia în 3 surse independente şi majoritatea scriu articole cu subiecte triviale, însă cu titluri mari, colorate şi care de obicei conţin ŞOC ŞI GROAZĂ!!! CLICK AICI!!!!

Personal cred că încă le e greu să gestioneze situaţia, în print totul era bine stabilit, rubricile erau cam aceleaşi şi numărul de pagini nu se schimba de la un număr la altul. Acum când au spaţiu, prea mult spaţiu, încep să îl umple cu tot felul de subiecte triviale.

Un lucru e neschimbat, au în continuare un omuleţ pe un post de conducere care taie şi spânzură printre articole.

În cazul bloggerilor omuleţul lipseşte şi libertatea de exprimare e cu adevărat libertate. Însă ceea ce cred eu că influenţează stilul de scris, subiectele abordate şi într-o oarecare măsură şi aspectul blogului este background-ul personal. Însă şi aici apar probleme, cea mai arzătoare este furtul de conţinut, o problemă despre care am tot auzit pe la alţi bloggeri. Ultima întâmplare care mi-a atras atenţia e cea a Simonei Tache care a ajuns producător de conţinut pentru Naşul TV, toată povestea puteţi să o citiţi aici.  Bine-nţeles că nu e prima dată când o publicaţie online fură articolele bloggerilor, însă se întâmplă ca si bloggeri să fure de la bloggeri.

Cine prezintă mai multă credibilitate? E întrebarea la care mi-aş dori să aflu un răspuns, dacă şi tu ţi-ai pus aceeaşi întrebare îmi poţi da o mână de ajutor completând acest chestionar , durează vreo 3 minute. Rezultatele studiului vor fi sintetizate într-o postare pe care o să o găseşti aici după data de 19 ianuarie.

Gabi Miron

Asa cum am spus si in chestionar, nu am anumite bloguri preferate in ceea ce priveste stirile pentru ca nu sunt foarte multe care s-au dezvoltat pe partea asta. Insa le prefer in detrimentul site-urilor de stiri.

Iar dintre site-urile de stiri, prefer Mediafax. Pentru ca au informatii si stiri bune iar in Social Media se comporta exemplar. Un text scurt care are legatura cu stirea iar ca tehnica de “atras clickuri” nu triseaza. Scriu poate un text care te face sa dai click dar nu te dezamagesc cu ceea ce iti ofera 🙂

Your email address will not be published. Required fields are marked *