Filmele și notele de pe IMDB

I’m back! 😀

Nu că aș fi fost cândva plecată, doar că în ultima perioadă am fost mai puțin activă aici și în viața de zi cu zi pentru că m-a încercat o răceală care m-a lăsat la propriu fără cuvinte.

Acum încep să fiu mai ok, dar încă dorm cu cutia de șervețele lângă pat. Sunt o mucoasă, asta e…

În vremea asta cât am fost bună de nimic m-am uitat la câteva filme și am ajuns la concluzia că pe viitor trebuie să am încredere în notele de pe imdb.com.
Multă vreme nu am ținut cont de notele de pe site și m-am uitat la filmele care-mi păreau mie interesante din trailer sau din descriere.

Zilele astea am văzut Gone Girl, Another Me, The House of Magic și At the Devil’s Door.

Le iau în ordinea în care mi-au plăcut, ordine care întâmplător (sau nu) se suprapune cu notele de pe imdb.

Gone Girl e filmul regizat după nuvela cu același nume scrisă de Gillian Flynn. Motivele pentru care mi-a plăcut sunt faptul că încă de la început mi-a captat atenția și faptul că nu-i genul de film previzibil, unde 90% din cazuri se întâmplă ceea ce crezi că se va întâmpla. Eu în general empatizez cu personajele din filme și hotărăsc destul de rapid de partea cui sunt, însă filmul ăsta m-a făcut să-mi schimb preferatul pe parcursul celor 2 ore jumate la un moment dat nu mai știam dacă să fiu de partea soției abuzate și dispărute sau de partea soțului presupus criminal a cărui imagine era călcată în picioare de media. Dintre filmele menționate mai sus Gone Girl are cea mai mare notă 8,4 și este filmul pe care ți-l recomand cu mare căldură.

The House of Magic e un film animat pe care l-am început în vară când era vărul meu la Avrig, dar pe care nu l-am terminat pentru că a adormit după vreo 20 de minute. Zilele astea mi-am adus aminte de el și am zi să-i dau o șansă. Personajul principal e o pisică portocalie abandonată de stăpânii ei care în căutarea unui adăpost ajunge în casa unui magician. Situația se complică când apare nepotul morocănos, oportunist și alergic la pisici al magicianului. Nota de pe imdb e  6,3, însă eu i-aș da ceva mai mult pentru faptul că nu s-au apucat de cântat personajele.

Ultimele două filme sunt Another Me și At the Devil’s Door. Amândouă sunt la limită cu nota de pe imdb au 4,9, însă niciunul nu merită rotunjirea la 5.

Another Me o are ca actriță principală pe Sophie Turner (actrița care o joacă pe Sansa în Game of Thrones). Acesta a fost motivul pentru care am vrut să văd filmul, însă am fost dezamăgită de poveste, dar și de prestația actriței. Aparent și filmul acesta e bazat pe o nuvelă cu același nume scrisă de Cathy MacPhail, poate cartea-i mai bună, însă ecranizarea a fost destul de seacă.

At the Devil’s Door sau Home a fost mega sec, am tot așteptat să se întâmple ceva interesant, dar am așteptat degeaba. În mare era vorba despre un demon care își căuta un trup și nu am înțeles de ce îi trebuia unul de bebeluș. Tot filmul a fost nonsens. La final nici nu știu care a fost mai rău ăsta sau Another Me.

Dar dacă tot zic de filme nașpa, trebuie neapărat să îți povestesc despre cel mai degeaba film pe care l-am văzut vreodată, Amy. Filmul are pe imdb nota 2,2 (DOI VIRGULĂ DOI!!!) și eu am știut asta înainte să mă uit la film, însă m-am încăpățânat să-l văd, să mă conving cu ochii mei. Filmul e despre o tipă dintr-o comunitate amish care începe să aibă clarviziuni că membrii comunității sunt posedați și urmează să moară. Actorii au jucat foarte prost și deși era făcut în 2013, efectele păreau undeva în anii 2000. La ăsta m-am uitat în vară, când pentru mine nu contau absolut deloc notele.

După experiența cu Another Me și At the Devil’s Door am hotărât să fiu o superficială și să nu mă mai uit la filme care au note slabe pe imdb, ba mai mult! M-am logat pe contul meu de imdb și am început să dau și eu note filmelor pe care le-am văzut.

Dacă ai alte criterii după care îți alegi filmele sau vrei să împărtășești o experiență nașpa pe care ai avut-o cu un film secțiunea de comments îți stă la dispoziție.

Your email address will not be published. Required fields are marked *