Jurnal întârziat de vacanţă: Belgian Chocolate Village

Poate nu-mi place ciocolata, dar de bere ce părere ai?
Dă o pagină înapoi în Jurnal întârziat de vacanţă.


 

Ne plimbam prin oraş când am văzut un banner care zicea că s-a deschis Belgian Chocolate Village. În capul meu răsuna cuvântul chocolate şi deşi n-aveam nicio idee ce este acest Chocolate Village am decis că e musai să aflu.

Mă aşteptam să fie un soi de mini piaţă cu o grămadă de feluri de ciocolată, nu a fost chiar aşa, dar a fost ciocolată.

Ne-am făcut un traseu cu ajutorul google maps şi am pornit la drum. Ne-am dat jos din metrou la staţia Simonis, ştiam că nu e mult de mers, dar nu eram siguri că ne îndreptăm în direcţia bună până când nu ne-am uitat în jos şi am văzut stickerul acesta.

img_2766

Belgian Chocolate Village este unul dintre cele mai mari muzee dedicate ciocolatei din Europa. Probabil şi cel mai nou, ţinând cont că a fost deschis în 15 septembrie 😀
Faptul că este recent construit îi aduce un plus faţă de muzeele tradiţionale: interacţiunea cu vizitatorii.

La intrare am primit audio guide-ul, un flyer şi o bucăţică de ciocolată! Iniţial am pus-o în ghiozdan şi am început să explorăm muzeul.

img_2773

După o scurtă introducere în procesul de prelucrare al ciocolatei, de la fruct până la deliciosul produs finit. Ne-a lovit pofta si am decis să ne scoatem ciocolăţelele din ghiozdan :))

Ca să ne facem o idee mai bună despre cum se prepară aceste minunăţii, am vizitat laboratorul. Faptul că este complet funcţional şi că există oportunitatea urmării unor cursuri de ciocolăţit sunt cele mai mişto lucrui legate de laborator.

img_2793

 

Următoarea oprire a fost secţiunea Chocolate and the ad man care m-a încântat la fel de mult ca şi ciocolata 😀

img_2804

 

După cum am spus mai sus, acest muzeu pune foarte mult accentul pe interacţiune. În galeria de mai jos sunt câteva imagini care exemplifică foarte bine modul în care publicul poate afla noi informaţii într-un mod interactiv, prin apropierea audio guide-ului de plusurile de pe planşe 😀

 

De-a lungul vremii ciocolata a fost parte din viaţa oamenilor.
Fiind iniţial un produs de lux destinat celor cu un statut social privilegiat, a devenit uşor-uşor disponibilă publicului larg.

După atâtea informaţii despre ciocolată ni s-a făcut o poftă incredibilă, aşa că am mers în localul de la etaj unde am băut o ciocolată caldă şi am mâncat nişte praline delicioase. Trebuie să recunosc că am fost puţin dezamăgită de ciocolata caldă, mă aşteptam să fie genul acela de ciocolată cu textură de budincă, însă ceea ce am primit a fost lapte fierbinte cu fulgi de ciocolată. Pralinele în schimb au fost foarte bune şi am avut de ales din aşa multe sortimente. Bineînţeles că decizia mea a luat ceva vreme, însă a meritat pe deplin.

img_2873

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *