3 idei pentru micul dejun

Mare parte din viața mea am evitat micul dejun din motive banale precum „prefer să dorm o juma de oră în plus” sau „nu pot să mănânc dimineața”. Dacă și tu obișnuiești să sari peste micul dejun probabil că-ți sună cunoscut replicile astea…

Ei bine, din motivele astea plecam eu la școală cu burta goală și mâncam la un moment dat. Poate în pauza mare de 11 sau poate când ajungeam acasă dacă aveam ore doar până la 12-13.

Orarul de la facultă e mai lejer, rar implică trezit la 7 dimineața și așa, încet încet, am început să iau în serios micul dejun. Încep să înțeleg de ce se spune că e cea mai importantă masă a zilei și realizez că mă simt mult mai energică de când am acest obicei.

În cercetările mele pentru idei de mic dejun am dat peste 3 rețete care îmi plac tare mult și pe care vreau să ți le prezint.

1. Ou cu avocado

IMG_3686

Ingrediente:

  • 1/2 avocado
  • 4 ouă fierte tare (2 ouă întregi, 2 fără gălbenuș)

Mod de preparare:

Avocado și ouăle se mărunțesc și se amestecă. Se servesc pe pâine simplă sau prăjită, în funcție de preferințe.
Cantitatea rezultată ar trebui să fie suficientă pentru 2 mese (2 felii de pâine cu ou și avocado per masă).


2. Eggy Oatmeal

IMG_3776

Ingrediente:

  • 3 linguri de fulgi de ovăz
  • 200 ml de apă
  • 1 linguriță de esență de vanilie
  • 1 măr / o banană sau orice alt fruct preferi
  • 1 albuș de ou bătut
  • scorțișoară (după gust)
  • fructe congelate (decor)

Mod de preparare:

Într-o oală pe foc mic se pun: apa, cele 3 lingurițe de fulgi de ovăz și mărul tăiat cubulețe sau banana pisată. Amestecul se lasă pe foc până când începe să fiarbă și scade cam jumătate din apă apoi se adaugă esența de vanilie și albușul de ou bătut (se poate pune și gălbenușul, însă eu prefer fără). Se mai lasă pe foc încă câteva minute până când scade apa și fulgii de ovăz și oul sunt fierți. La final se adaugă scorțișoara și fructele congelate pentru decor și un plus de gust.


3. Iaurt grecesc cu fructe congelate

IMG_3646

Ingrediente:

  • iaurt grecesc
  • 2-3 lingurițe de tărâță de ovăz
  • o linguriță de miere (opțional)
  • fructe congelate (amestec de zmeură, vișine, căpșuni, coacăze, mure, etc)

Mod de preparare:

Se amestecă iaurtul cu tărâță de ovăz și mierea. Se pun într-un pahar, alternativ, câte un strat de iaurt cu ovăz și unul de fructe congelate. Se lasă la frigider până dimineața următoare.


Dintre aceste sugestii pe care ai încerca-o pentru micul dejun?
Preferata mea e rețeta cu ou și avocado, deși uneori durează o veșnicie de când cumpăr un avocado și până devine moale și bun de mâncat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *