Despre ironie – ediția World Cup

Deși nu m-am uitat la niciun meci din Cupa Mondială pentru că nu-s pasionată nici de fotbal nici de televizor, știu că ieri Germania a reușit să înscrie 7 goluri, să-i umilească pe brazilieni la ei acasă și să avanseze în finală.

Cu cine (se) va juca Germania în finală se va afla azi în urma meciului dintre Olanda și Argentina. Indiferent de rezultat, cred că șansele ca Germania să câștige Cupa Mondială sunt destul de mari.

Bineînțeles că evenimentele majore precum Cupa Mondială sunt un moment bun pentru lansări de produse sau campanii datorită expunerii largi. Așa a considerat și National Council on Problem Gambling (Consiliul Național pentru Problema Jocurilor de Noroc) din Singapore care a implementat o campanie numită Kick the Habit. Stop Problem Gambling.

Mai jos ai unul dintre spoturile acestei campanii pe care ți-l recomand pentru a înțelege de unde vine toată ironia din titlu.

După cum ai putut observa în video, ultimul băiețel este foarte trist pentru că tatăl său i-a pariat economiile pe Germania, însă judecând după situația actuală am spune că a fost o mișcare bună.

Poziția actuală a Germaniei în Campionatul Mondial pune această campanie într-o situație delicată deoarece tendința celor care urmăresc videoul este să empatizeze cu tatăl copilului, să se bucure pentru decizia înțeleaptă pe care a luat-o și pentru faptul că se va umple de bani de pe urma pariurilor. Lucru care se observă în top comments pe youtube.

Consider că există și un mic beneficiu în toată povestea asta tragi-comică. Tocmai ironia care plutește în jurul acestui video ajută la viralizarea lui, iar în cazul în care Germania pierde, situația se va schimba radical în folosul NCPG.

Aș fi curioasă să știu dacă cei care au realizat această campanie au făcut puțină cercetare înainte de a alege Germania ca exemplu pentru acest video. Mă gândesc că dacă echipa a ajuns până în finală se știa dinainte că joacă bine, dar după cum am spus la început, fotbalul nu e punctul meu forte.

Acum aștept cu nerăbdare ziua de duminică când se va juca finala și voi afla echipa câștigătoare a Campionatului Mondial, însă e puțin probabil să urmăresc meciul. 😀

madalinasirghie

M-am uitat direct la rezultate şi a câştigat Germania 😀
O să mă gândesc zilele astea dacă particip la concurs, nu-s prea norocoasă.

Your email address will not be published. Required fields are marked *