Haz de necaz.

Zilele astea am văzut că circulă pe facebook acest tumblr http://thisguyhasmyhtc.tumblr.com/. Poate aţi auzit de el, poate nu… Eu mă ofer oricum să vă spun povestioara lui…

Unui spaniol i s-a furat telefonul în vacanţa pe care şi-a petrecut-o în staţiunea Lloret de Mar. Nimic neobişnuit până aici, darrr cum poate vă aşteptaţi (sau nu), făptaşul a fost un rromân… înţelegeţi voi!

 

La 3 luni după ce a fost furat telefonul, pozele făcute de făptaşi au fost încărcate neintenţionat pe dropbox, un sistem de stocare online care încarcă automat fişiere de pe telefonul mobil, atunci când acesta este conectat la internet. Victima s-a trezit cu folderul Camera Uploads plin cu poze care mai de care mai interesante.

Apoi a găsit cea mai amuzantă modalitate de răzbunare, a făcut un blog pe tumblr intitulat this guy has my htc unde postează pozele pe care făptaşii le fac cu telefonul său, bineînţeles, însoţite de descrieri foarte ingenioase. Eu vă recomand să vizitaţi blogul, pe mine m-au făcut să râd descrierile şi ca să vă conving vă dau un mic spoiler ‘This could be very well become a fashion blog because I receive tons of photos of her quite fashionable boyfriend. He likes ADIDAS.  ADIDAS = All Day I Dream About Stealing.’

Acum lăsând gluma la o parte, e trist cum rromii ne fac o astfel de imagine în afara ţării şi bine-nţeles, acesta e doar unul dintre miile de probleme pe care ei le fac. Mă bucur totuşi că spaniolul are simţul umorului şi puterea de a face haz de necaz, dar sunt ferm convinsă că părerea lui despre locuitorii României nu este una tocmai bună.

Avea bunica o vorbă pe care n-am prea înţeles-o la vremea aceea ‘Ţiganul (a se citi rromul) e om doar de la depărtare!’

Panait Ionuţ

Nu, te corectez aici: “e trist cum rromii ne fac o astfel de imagine în afara ţării”
E trist cum noi, românii, acceptăm aceste fapte. Este vina noastră că nu îi putem învăţa respectul. Cu o mică-mare ciomăgeală aka Stalin sau Hitler, o să îşi intre în fire.

madalinasirghie

Nu eşti singurul care le-ar dori o mică-mare ciomăgeală, mai ales şi după incidentul de zilele astea cu tipa hărţuită în tren de 3 specimene. Din păcate e ilegal să le aplicăm corecţie a la Stalni sau Hitler, dar probabil că sunt şi alte metode, cu siguranţă banii primiţi de la stat ca ajutor social nu sunt o rezolvare.

Your email address will not be published. Required fields are marked *